kinderen lezen krant

Weeknieuws 26

In dit nummer:

Laatste Corona-update

Na advies van onze onderwijskoepel ‘Katholiek Onderwijs Vlaanderen’ heeft het schoolbestuur beslist om vanaf maandag 29 maart tot aan het paasverlof alle basisscholen, zowel de kleuterafdeling als de lagere school, te sluiten. In heel uitzonderlijke gevallen voorzien we noodopvang. 

Deze drastische maatregelen worden genomen om het stijgend aantal besmettingen en ziekenhuisopnames te doen zakken en om zo de druk op het zorgpersoneel te verlagen.
We weten dat dit voor sommige ouders weer een gepuzzel is om opvang te voorzien, maar het is ook niet de eerste keuze van de leerkrachten. Wij kiezen voor duidelijkheid en gelijkheid voor iedereen, maar vooral voor de veiligheid van de leerkrachten. Wij rekenen op uw begrip.

Corona

Regenboogbelevingstocht

keien

De kinderen hebben deze week volop gewerkt aan de opdrachten van hun sponsorkaart. Iedereen heeft zijn opdrachten tot een goed eind gebracht.

De kleutertjes van juf Katrien en juf Kirsten maakten hele mooie mandala’s, kleurden regenbogen, zongen, maakten mooie keien en stapten 5 minuten met veters aan elkaar gebonden.

Goed gedaan kinderen!

De kleuters van juf Gerda zijn ook druk bezig geweest om hun regenboogopdrachten te volbrengen: een bloempje zoeken voor een vriendje, kijken door een verrekijker naar iets moois in de natuur, lopen in een vriendenrij naar de overkant….

De kleuters van juf Liliane zochten eerst  alle materialen in de natuur om een mooie mandala te maken. Door te kijken door een verrekijker ontdekten ze hun eigen klas. En na de drukte in de klas is een stiltewandeling met handjes op het hart en een meditatiemoment met pluimpjes altijd welkom.

Ook in de lagere school zijn ze druk bezig geweest met hun opdrachten. Alle geschilderde keien of de keien met een boodschap zullen overal in Wezemaal te vinden zijn. Goed kijken! Een foto nemen en ons doorsturen is altijd leuk.

Al de mooie foto’s die gemaakt werden van en tijdens hun activiteiten, geven ons het lentegevoel die we  hard nodig hebben.

Lenteviering

Dit jaar kon, door gekende redenen, de lenteviering in de kerk niet doorgaan. Elke klas hield in eigen bubbel een kleine viering.  Het thema: ‘we brengen kleur in de  klas’ werd letterlijk genomen. De klassen werden versierd met kleurrijke bloemen en een regenboogkristal. Zo’n kristal werkt als prisma’s die wit licht scheiden in afzonderlijke kleuren. Via de geslepen facetvlakken wordt het zonlicht gebroken in regenboogkleuren, die door de hele klas dansen.

In deze feeërieke sfeer werd het paasverhaal kleurrijk verteld.

paasbloemen
regenboogkristal
lenteboloemen

Mondmaskers in het 5e en 6e leerjaar

mondmaskerplicht

Naar aanleiding van de beslissing om een mondmaskerplicht in te voeren in het 5e en het 6e leerjaar hebben we eens gepolst bij de leerlingen zelf hoe zijn dit ervaren.

Nicoletta en Ruben van 5A vonden het eng en niet leuk toen ze het nieuws hoorden. De eerste dag was het moeilijk: ademen ging moeilijk en de rekkertjes deden pijn achter de oren vond Nicoletta. Ruben vond het niet leuk dat het mondmasker zo nat werd na een tijdje.

Lotte uit 5B kreeg in het begin een benauwd gevoel, maar na een weekje was ze het gewoon. Uiteindelijk vindt ze het toch niet zo leuk om het mondmasker een ganse dag te dragen, maar ze weet heel goed waarom ze het moet doen.

Niels uit 6A voelde zich in het begin verdrietig, maar iedereen droeg het en daardoor kon hij zich snel aanpassen. Nu voelt het al een beetje normaler. Tijdens de turnles is het soms lastig vooral bij zware oefeningen. Maar als ze buiten afstand kunnen houden mag het mondmasker eventjes uit.

Maité en Louis uit 6B  hadden, toen ze het nieuws hoorden, wel veel stress. Maar de juf legde heel duidelijk uit hoe het mondmasker moest gedragen worden en daardoor waren ze wat gerustgesteld. Al vinden ze het nat worden van zweet en speeksel toch niet zo leuk.

Onze kinderen volgen de regels heel goed op. Een voorbeeld voor velen onder ons. Super!

Wist je dat...

Wist je dat

… we allemaal hopen dat de besmettingscijfers tijdens de paasvakantie sterk dalen zodat we op 19 april        opnieuw volwaardig contactonderwijs kunnen geven. 

… de lagere school normaal gezien gaat zwemmen op donderdag 22 april.

… we juf Loeka een spoedig herstel toewensen. Door een val tijdens het rolschaatsen heeft zij haar pols        gebroken en zij zal tot 12 mei afwezig zijn. 

 

    

Kalender

Ma 19 aprilLes
Di 20 aprilLes
Wo 21Les
Do 22 aprilZwemmen lagere school.
Zwemzak niet vergeten!
Vr 23 aprilLes
April
De Rank Logo

Aarschotsesteenweg 172

3111 Wezemaal

De Rank Wezemaal I Website Creator: Jan Bruyninckx.