Onze Visie

De Rank Wezemaal Icon cropped

Een nieuwe visie:

In Wezemaal is er een bijzondere school genaamd ‘De Rank’. Het is geen gewone school, nee, het is een warme plek waar kinderen worden verwelkomd als unieke druiven aan een rank. Elke leerling is als een speciale smaak die met liefde word gekoesterd, en samen vormen ze een levendige wijngaard van leren. 

In ‘De Rank’ groeien en bloeien de kinderen samen, wetende dat ieder van hen zijn eigen tempo heeft om tot volle rijpheid te komen. De school is als een veilige plek met bladeren van geborgenheid en vertrouwen die de Rank beschermt. 

Een dag begint als een kleurrijk oogstfeest van vaardigheden, competenties en kennis. De kinderen, leraren, ouders en zelfs de omgeving vormen samen een hechte gemeenschap. Samenwerkend en met speelse energie inspireren ze elkaar elke dag. 

In ‘De Rank’ geloven ze sterk in de kracht van elk kind om te stralen, net zoals knoppen uitgroeien tot schitterende bloesems. Hier krijgen de kinderen alle kansen om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Positieve bevestiging is als een warme zonnestraal die hun groei en zelfstandigheid stimuleert. 

Buiten, in de ademende omgeving van ‘De Rank’, is er een vleugje natuur dat uitnodigt tot bewegen, spelen, leren en beleven. Hier stappen ze uit de klas en omarmen ze de rijkdom van de natuur. Het is alsof de natuur zelf een extra klaslokaal is, levendig en speels. 

In ‘De Rank’ ontdekken de kinderen niet alleen wat er om hen heen is, maar ook wie ze zelf zijn. Ze bouwen niet alleen een stevige basiskennis op, maar laten ook vaardigheden groeien als enthousiaste ranken die zich vrolijk verspreidden. 

Met een mix van weerbaarheid en diversiteit groeien de kinderen, bloeien ze op en verkennen ze de wereld op hun eigen speelse manier. Hier rijpt niet alleen de kennis, maar bloeit ook de zelfkennis als een eigenwijze tros druiven. 

‘De Rank’ geeft de kinderen de kracht van zelfstandigheid en het vertrouwen om vol enthousiasme de maatschappij tegemoet te treden. Ze worden echte experts van de druivenrank. 

 

Dus, laten we samen genieten van het kleurrijke avontuur op ‘De Rank’, waar een warme school, samen in verbondenheid, stralen, een vleugje natuur en klaar zijn voor de wereld, altijd centraal staan! 

Dit zijn onze leefregels:

leefregels
De Rank Logo

Aarschotsesteenweg 172

3111 Wezemaal

De Rank Wezemaal I Website Creator: Jan Bruyninckx | Behoort tot vzw KODiD | Aarschotsesteenweg 39, 3110 Rotselaar | +32 16 80 87 10 | Ondernemingsnummer: 0464.016.326