hond

Weeknieuws 10

In dit nummer:

Thema dozen 1ste kleuterklas

Koosje mijn roosje, 
Wat zit er in mijn doosje? 
Wat zit er in je schoen?
Zo moet je doen! 

 

doos

Wafels in de 3de kleuterklas

wafels

Als slot van ons thema: ik kan al goed wegen en tellen in de derde kleuterklas. Vorige week vrijdag bakten we lekkere wafels in de klas.  
Om het wafeldeeg te maken, moesten de kleuters tellen en de weegschaal gebruiken om alles netjes af te wegen. 
In totaal werden er 34 overheerlijke wafels gebakken. Omdat de kleuters heel goed hun best deden, mochten ze van de lekkere wafels smullen.
Het was een leuke vriendendag. 

Technopolis 5de leerjaar

Op donderdag 25 november gaan de 5de-klassers op uitstap naar Technopolis te Mechelen.

In het doe-centrum mogen de kinderen in groepjes vrij op ontdekkingstocht gaan. Met de hele groep samen wonen we ook de wetenschapsshow ‘maar natuurlijk!’ bij.  

Wat nemen we mee in onze rugzak? 
– tussendoortje: fruit en koek
– lunchpakket en drinkbus

MONDMASKER niet vergeten!!

Kostprijs: € 25 

 

tp

Coronabesmettingen

corona

Jammer genoeg blijven ook wij niet gespaard van coronabesmettingen op onze school.  

Vanaf 4 positieve besmettingen in 1 klas EN binnen 1 week moet de hele klas gedurende 7 dagen in quarantaine.  Dit is momenteel het geval in het eerste leerjaar. Indien een klas in quarantaine moet, wordt u als ouder persoonlijk op de hoogte gebracht van de te volgen procedure door het CLB.

We doen ons uiterste best om de coronabesmettingen in te dijken en hopen op jullie medewerking.  We vragen om een mondmasker te dragen bij het brengen en ophalen van uw kind en de school zo snel mogelijk te verlaten. Hou uw kind thuis indien hij of zij ziek is en probeer zoveel mogelijk de contacten te beperken.  

Breng ons aub zo snel mogelijk op de hoogte indien er besmettingen optreden binnen uw gezin. 

 

Leeswijzer

De voorleesweek loopt van 20 tot 28 november. Tijdens deze week zetten wij ook op school graag het belang en het plezier van voorlezen in de kijker. Want voorlezen is samen genieten en ontdekken. 

Elk kind, van kleuter tot 6de-klasser, krijgt deze week een ‘leeswijzer’ mee voor thuis. Op die leeswijzer staan pictogrammen. Dezelfde pictogrammen gebruiken de (kleuter)juffen reeds in de kleuterschool tijdens het voorlezen. Met behulp van de symbolen kan je met nog meer aandacht het verhaal volgen. Eigenlijk is het een soort stappenplan om een boek zo smakelijk mogelijk te ‘verorberen’. 

Voor je start met lezen, toont het vergrootglas dat we eerst gaan ‘snuffelen’ aan het boek. Wat zie je? Waarover zou het gaan? Een fototoestel leert ons dat we tijdens het (voor)lezen eigenlijk foto’s of filmpjes maken over het verhaal in ons hoofd. Dat is de kracht van ‘verbeelding’. Ook na het lezen kunnen we nog wat napraten over het verhaal. Over wie ging het? Wat gebeurde er? Heb je je ook al zo gevoeld? Wat vond je het leukst? 

Elk kind van de lagere school heeft reeds zo’n leeswijzer in de klas tussen een leesboek zitten. Ook tijdens de lessen begrijpend lezen wordt de leeswijzer ingezet als leidraad. 

Ga je als (groot)ouder ook de uitdaging aan om elke dag voor te lezen tijdens de Voorleesweek? Je zoekt dan best een vast (rust)momentje. Dat kan ’s morgens, ’s middags, ’s avonds, … zijn. Eén kwartier, elk kind, elke dag. Dat maakt écht het verschil!

Meer info: https://vimeo.com/629895689

leeswijzer
Leeswijzer

Buitenspeeldag kleuterschool

buitenspeeldag

 

Woensdag genoten onze kleuters van de natuur tijdens de buitenspeeldag.  
Onderweg naar het bos kwamen we een hoogtewerker tegen. Amaai, wat was dit impressionant!
Alle kleuterklassen hebben een groot nieuw dekzeil gekregen. Deze zullen we inzetten om onze buitenspeeldagen nog leuker te maken.

Wist je dat...

Wist je dat

… je een extra centje in ’t schoentje van Ouderraad De Rank Wezemaal gooit, wanneer je je sinterklaas
    cadeautjes aankoopt via trooper.   
    https://www.trooper.be/nl/trooperverenigingen/ouderraadderankwezemaal

… de foto’s van de schoolfotograaf deze week werden uitgedeeld.

… de kindercarrousel van 24 november geannuleerd is. 

Kalender

Ma 22 november Lesdag
Di 23 november Lesdag
Wo 24  november Poppenkast kleuterschool
Do 25 november Technopolis 5de leerjaar
Vertrek: 9u  Terugkomst: 15u50
Vr 26 november  Lesdag
kalender
De Rank Logo

Aarschotsesteenweg 172

3111 Wezemaal

De Rank Wezemaal I Website Creator: Jan Bruyninckx | Behoort tot vzw KODiD | Aarschotsesteenweg 39, 3110 Rotselaar | +32 16 80 87 10 | Ondernemingsnummer: 0464.016.326