Weeknieuws 12-23

In dit nummer:

Technopolis

Op maandag 27 november gaan de Rankers van het 5de leerjaar naar Technopolis te Mechelen.  

Vertrek: 8u45 ( zorg ervoor dat je tijdig op school bent)
Terugkomst: 15u15
Meenemen in een rugzak: picknick, drinkbus met water en tussendoortje

Kostprijs: € 28,50 (inkom, bus, drankje en stuk fruit)

 

Tentoonstelling Theo humblet en kunstenaars van Groot-Rotselaar

De zesdeklassers beleefden dinsdag een boeiende rondleiding doorheen de parochiezaal, het oud gemeentehuis en de pastorie van Wezemaal . 
De kinderen kregen de opdracht om een kunstwerk zelf in te kleuren.  De tekening van Isaac uit 6A werd als winnend kunstwerk gekozen.  Hij kreeg een schilderspakketje cadeau van de organisatie. 
Proficiat Isaac en bedankt aan de Heemkring van Rotselaar voor de 
fijne samenwerking! 

Witloofbox

Ook dit jaar gaan de Rankers van de derde kleuterklas en het zesde leerjaar aan de slag met de witloofboxen van de provincie Vlaams-Brabant die we woensdag in ontvangst namen.  
Met de box krijgen we een echte teelt-kit en handleiding.  Wimmeke witloof leert ons aan de hand van een stappenplan hoe we moeten intafelen, telen, oogsten EN verwerken.  
Het intafelen is al gebeurd. Nu zullen we ze met vers water, onder de juiste temperatuur en in het donker laten groeien. Het oogsten en proeven van de witte kropjes kan pas binnen drie tot vier weken en dan staat er ook een groot witlooffeest gepland en worden we ‘superproevers’. 

Als je aan Isa uit de derde kleuterklas vraagt wat intafelen wil zeggen, dan antwoordt zij: ‘Wortels in potten steken, water geven en onder de doos zetten’. Volgens ons hebben de kleuters het kweken van witloof volledig onder de knie. 

Voorleesweek

Deze week stond, zowel in de kleuter- als de lagere school de voorleesweek in de spotlight.  In alle klassen werden er verschillende activiteiten georganiseerd.  Er werden op meerdere plaatsen en door allerlei mensen tal van boeken voorgelezen. Gezellig onder een dekentje, met een knuffel, in de zetel, in een knus hoekje, … werd ‘voorlezen’ nog leuker.  

Ook in de Rikki-klas brachten de kinderen hun lievelingsverhaaltje mee. Robert bracht het mooie boek: ‘Rupsje nooit genoeg’ mee. Zijn mama vertelde het verhaal samen met de juf. De kinderen vonden het Roemeens best grappig en onze vijf Roemeense jongens vonden het heerlijk om ook eens in hun taal voorgelezen te worden.  

Als afsluiter werd ook de buitenspeeldag in het teken van de voorleesweek georganiseerd.  Tijdens elke halte werden de kleuters op een verhaal getrakteerd. 

Trooperaccount van de ouderraad de rank Wezemaal

Veel van ons vermijden graag de winkeldrukte en kiezen voor een online shopping. Een ideaal moment om even te denken aan het trooper-account van onze school tijdens het shoppen voor de komende feesten. 
Ga naar https://www.trooper.be/ en kies als organisatie ‘ouderraad de rank Wezemaal‘. Daarna kan je de online winkel waarbij je wil winkelen zoeken. 
Vorig schooljaar hadden we een mooi extraatje van 660 euro. De opbrengst van dit jaar schooljaar gaat naar ons nieuwe project dat zal bijdragen aan de onderwijskwaliteit -en beleving van onze Rankers. Weldra meer nieuws en vergeet vooral niet te trooperen. 
Bedankt van de Ouderraad. 

Wist je dat...

wjd

… je best het secretariaat op de hoogte brengt bij afwezigheid van je kind i.p.v. de klasjuf.  Het 
    secretariaat brengt dan de juf op de hoogte. Op deze manier kan ook de maaltijd van uw 
    kind geannuleerd worden en behouden we makkelijk het overzicht.

… de meeste kinderen tijdens de flitsactie afgelopen donderdag goed zichtbaar waren! Fijn dat jullie 
    zo jullie best doen.  Is volgende keer iedereen goed zichtbaar? 

… we jullie willen bedanken om ons boekjes, broekjes en auto’s te schenken. Jullie medewerking
    wordt heel erg geapprecieerd.  

… de stickertjes van zespri-kiwi aan meester Dirk mogen afgegeven worden. Als we er genoeg hebben, 
    kunnen we 10 ballen winnen. 

Kalender

Ma 27 novemberL5: Technopolis 
Di 28 november Lesdag
Wo 29 november Lesdag
Do 30 novemberZwemmen lagere school. Zwemzak niet vergeten!
Vr 1 decemberKS: Poppenkast 
De Rank Logo

Aarschotsesteenweg 172

3111 Wezemaal

De Rank Wezemaal I Website Creator: Jan Bruyninckx | Behoort tot vzw KODiD | Aarschotsesteenweg 39, 3110 Rotselaar | +32 16 80 87 10 | Ondernemingsnummer: 0464.016.326