krant

Weeknieuws 2

In dit nummer:

Zeeklassen

Onze 6e klassers staan klaar om volgende week op zeeklassen te vertrekken. Ze gaan 5 dagen naar de Midwester in Koksijde. Zij gaan er alles leren over water, zand, schelpjes, garnalen en de rijke geschiedenis van onze Westkust. 

We verwachten alle kinderen op maandagochtend 20 september vanaf 7u35 op het marktplein.  De bus vertrekt om 7u50. 

Vrijdag 24 september mag u de kinderen en hun bagage komen ophalen op de speelplaats tussen 18u30 en 19u00.

Tot nu toe zien de weerberichten er niet slecht uit voor die week, dat belooft een fijne week te worden!

ZEEKLASSEN

Digisprong

digisprong

Vlaanderen investeert met de Digisprong extra middelen om de digitalisering in het onderwijs te versnellen. 

Ook De Rank ontving extra financiële middelen. Elke leerkracht kreeg een nieuwe laptop en de klassen die nog geen digibord hadden kregen een SMARTboard. 

Bart, onze ICT-coördinator, is momenteel druk bezig om de 80 chromebooks klaar te maken voor onze Rankers van het 5de en 6de leerjaar. 

Wij blijven de middelen zo verstandig mogelijk inzetten en bouwen hiermee aan de toekomst van de volgende generaties. 

Poppenkast in de kleuterschool

Heksemieke is voor de eerste keer naar de poppenkast in de kleuterschool gekomen. 

Ze heeft er weer een puinhoop van gemaakt! Veel lawaai, veel rommel, … De kinderen vonden het een beetje ondeugend, maar wel grappig!

poppenkast

Knutselen met Aagje

aagje

In de 3de kleuterklas gingen ze met Aagje op pad.  De kleuters probeerden heel creatief te zijn met hun zelf meegebrachte natuurlijke materialen. 

Weven tussen een meegebrachte stok van Leon, rijgen van lavendel, pluimen, bloemen, …. 

Samen maakten ze met de juf een grote natuurbloem. 

Aagje zag dat het goed was en was er superblij mee!

WK Wielrennen

Volgende week vrijdag 24 september is er een eerste wegrit van het WK wielrennen door Rotselaar.  De renners blijven een eind van de scholen in Wezemaal, maar voor ouders en leerlingen die in Rotselaar of Werchter wonen kan het lastiger zijn zich te verplaatsen. 

De wedstrijdkaravaan passeert vanuit Tremelo, via Werchter en Rotselaar naar Wijgmaal vermoedelijk omstreeks 14u30. 

Voor ouders die vanuit Rotselaar of Werchter zouden moeten komen om hun kinderen op te halen, kan het daarom lastig zijn. Tijdig vertrekken is de boodschap!

Sowieso zal er in Wezemaal ook extra verkeersoverlast zijn, omdat het doorgaand verkeer dat uit de richting van Leuven, Haacht, Tremelo en Keerbergen een alternatieve weg probeert te vinden. Vermoedelijk zal een deel van dat verkeer zeker gebruik maken van de N19 en mogelijks ook van de Beninksstraat. 

xk

Wist je dat...

Wist je dat

… ook de kinderen van het 2de leerjaar zich stilaan aan het voorbereiden zijn op de boerderijklassen van        29 september tot en met 1 oktober. Info volgt!

… jullie via onze facebookpagina VBS De Rank Wezemaal regelmatig een update krijgen van de                        avonturen op zeeklassen.

… juf Liliane 2 sierkippen (geen hanen) zoekt om onze 2 schoolkippen te vergezellen. Indien jullie een            kipje te veel hebben, mogen jullie contact opnemen met juf Liliane: liliane.daems@derank.be

… de leerlingen van het 5de leerjaar dinsdag 21 september gevaccineerd worden door het CLB voor              mazelen, bof en rodehond.

… dat je steeds een afspraak kan maken om de broertjes en/of zusjes in te schrijven voor het huidige en        komende schooljaar. 

… er op 10 oktober in de Parochiezaal van Wezemaal een fair trade ontbijt zal georganiseerd worden              door GROS tvv ‘Een hart voor Sifoe’. Voor info zie link. 

… er op 27 september een facultatieve vrije dag is.

 

Kalender

Ma 20 septemberVertrek zeeklassen aan het marktplein 6de leerjaar 
Di 21 septemberVaccinaties 5de leerjaar
Wo 22 september

Buitenspeeldag kleuters. Regenkledij voorzien indien nodig

Do 23 septemberZwemmen lagere school
Zwemzak niet vergeten!
Vr 24 septemberStart WK wielrennen 
terugkomst zeeklassen aan de school
kalender
De Rank Logo

Aarschotsesteenweg 172

3111 Wezemaal

De Rank Wezemaal I Website Creator: Jan Bruyninckx | Behoort tot vzw KODiD | Aarschotsesteenweg 39, 3110 Rotselaar | +32 16 80 87 10 | Ondernemingsnummer: 0464.016.326