zonnebloem

Weeknieuws 21

In dit nummer:

Jeugdboekenmaand: "Schurken en helden"

Op dinsdag 8 maart gingen de derdeklassers naar een creatieve doe-voorstelling in de bib.  
Even kregen ze de kans om in de rol van echte helden of gemene schurken te kruipen. 
Ze mochten met boomwhackers experimenteren, een lied zingen, met blokken de woorden helden en schurken bouwen en hun eigen helden of schurkenbadge ontwerpen.  
Het was een leuke start van het thema waar ze nu in de klas verder rond gaan werken.

 

helden en schurken

Vrijwilligers in de kijker

Greet
Rehab

 

In deze turbulente en vreemde tijden zijn we onze helpende handen in De Rank extra dankbaar. 

De Rankse keuken is in handen van Greet, alias de patattenjuf.  
Zij zorgt voor de organisatie van het warm eten. De tafels staan telkens weer netjes gedekt als de kinderen om 12u aanschuiven.  Nadien zorgt ze weer voor een piekfijne eet/werk/turnzaal.
Naast het werk dat ze voor de school doet ontdekten we dat ze heel graag creatief bezig is. Kleding maken is één van haar talenten.  

Net zoals Greet beweegt de Syrische Rehab zich graag tussen kinderen. Ze vindt het fijn om kinderen te helpen. Ze bracht zelf ook 5 kinderen groot. 
Dankzij haar werk in De Rank wil Rehab Nederlands leren en oefenen. Wij vinden dat ze dat al heel goed doet. Rehab zorgt voor onze kinderen met heel veel geduld en vriendelijkheid. 

Dank jullie wel dames!

Een hart voor Sifoe

‘The Gambia’

De vereniging ‘Een hart voor Sifoe’ bestaat uit 7 enthousiaste vrouwen (Ingrid, Karen, Sifoe, Annelies, Lieve, juf Griet en juf Ina) die hun hart verloren hebben in Sifoe, een dorpje in Gambia.  
Doorheen het jaar en tijdens werkreizen geven ze de lokale bevolking de nodige medische en educatieve ondersteuning zodat ze een betere toekomst kunnen opbouwen.  

Tijdens de krokusvakanties was het weer zover en vlogen juf Griet en juf Ina, voor de 4de keer naar Gambia. Eerder mochten Varkentje en Kikker uit K3 en ook Nellie en Cezar uit K2 mee.  
Zij keerden terug met een aangepaste Gambiaanse outfit.  Deze keer was het aan Rikki en Jules uit K1 om mee op werkreis te gaan.  Het beloofde opnieuw een intensieve week te worden. 
De weekplanning zat alvast tsjokvol: meedraaien in schooltjes, materialen en werkvormen uitleggen en proberen, ziekenboegen bevoorraden, … 

Naast heel wat ingezameld schoolmateriaal, kochten we met de opbrengst van ons Gambia-winkeltje en de sponsortocht van vorig schooljaar ook heel wat buitenspeelgoed aan: steps, extra kleuterfietsjes, meeneemschommels, … . Onze zesdeklassers knoopten ook kleurrijke vriendschapsbandjes om ter plaatse af te geven. 

In ons boekenbos hebben we opnieuw een belevingsruimte ingericht, zo kan elke Ranker de Gambiaanse sfeer komen opsnuiven.  

We willen alle Rankers en hun ouders hartelijk danken voor de warme steun, de onbetaalbare hulp en de vele materialen die we mochten ontvangen. 

Onze reiservaringen (en meer info) kan je nog steeds nalezen op onze website www.eenhartvoorsifoe.be

gambia

Buitenspeeldag

buitenspeeldag

Samen spelen en samen mooie dingen zoeken in de natuur.  Schilderen onder de warme zon, was ook wel eens leuk .
Maar… de juffen hadden enkel verf meegebracht.  Gelukkig waren onze kleuters creatief genoeg om toch aan de slag te gaan.  
Het werd een leuke, mooie en warme voormiddag!

Het grote boekenfeest

Op dinsdag 15 maart 2022 gaan de kleuters van de instapklas en 1ste kleuterklas in de voormiddag naar “Het grote boekenbeestfeest” in de bibliotheek van Rotselaar.  

Het BOEKENBEEST is dol op boeken: het allerkleinste boek en het grootste boek, het oudste boek en het jongste boek, het dunste boek en het dikste boek, het saaiste boek en het grappigste boek, het snelste en het traagste boek, … . 

Pikarnel droomt ervan om net zoals het BOEKENBEEST een STOERE boekenheld te worden. Samen met de kinderen beleeft ze een heus boekenavontuur vol tegenstellingen. 

Kostprijs: € 10

buitenspeeldag

Oekraïne

oekraïne

Het conflict tussen Rusland en Oekraïne is niet meer uit de media weg te denken. Hierdoor komen ook onze kinderen met dit thema in contact. Als leerkracht willen we graag de juiste informatie meegeven zonder de kinderen onnodig ongerust te maken. Er is op dit moment nog steeds een grote nood aan directe humanitaire en financiële hulp voor dit conflict.  Vanuit deze noden kwamen onze Rankers al snel met prachtige initiatieven om geld in te zamelen. Volgende week vrijdag (18 maart) tonen onze 6de klassers hun groot hart en kan je vanaf 15u je steun komen betuigen op de grote speelplaats EN op de kleuterspeelplaats. Je kan vrijblijvend een pakketje zonnebloemzaadjes of kaarsjes aankopen.  Een vrije gift is uiteraard ook altijd welkom. Aangezien er ook een grote nood is aan tandenborstels en tandpasta, voorzien we een inzamelbox waar jullie dit kunnen in droppen.
We werken hiervoor samen met het Sint Pauluscentrum van Rotselaar. Zij zetten zich in om materialen (voeding, toiletartikelen… ) te transporteren naar Oekraïne.  
Meer info van het Sint Pauluscentrum kan je vinden via de site:  http://st-pauluscentrum.be

Wist je dat...

wjd
banken

… de leerlingen van 6A niet naar de paddenoverzet zijn kunnen gaan omwille van de koude.  Klas 6B kon      wel gaan vandaag.

… de derde kleuterklas deze week rond het thema ‘Mooi’ heeft gewerkt. Volgende week krijgen jullie hier
    een uitgebreid verslag van. 

… de leerlingen van het 4de leerjaar op maandag 14 maart aan natuurbeheer zullen werken in het
    natuurgebied ‘Vorsdonkputten’ te Gelrode.  Lunchpakket en fiets niet vergeten!

… er met de opbrengst van de sponsortocht ‘vriendschapsbanken’ en ‘kubus-zitjes’ (zie foto) voor op de
    speelplaatsen werd aangekocht. Wij willen jullie allemaal van harte bedanken voor de steun.  

… de leerlingen van 6A schoolrijpheidspelletjes hebben gespeeld met de kleuters van de 3de kleuterklas. 

Kalender

Ma 14 maartLesdag
Di 15 maartBibliotheek peuterklas en 1ste kleuterklas 
Wo 16 maartPoppenkast kleuterschool 
Do 17 maartLesdag 
Vr 18 maartLesdag 
15u: steun t.v.v. Oekraïne
maart
De Rank Logo

Aarschotsesteenweg 172

3111 Wezemaal

De Rank Wezemaal I Website Creator: Jan Bruyninckx | Behoort tot vzw KODiD | Aarschotsesteenweg 39, 3110 Rotselaar | +32 16 80 87 10 | Ondernemingsnummer: 0464.016.326