Weeknieuws 22-23

In dit nummer:

Opbrengst Restorank

Geweldig nieuws! Onze Restorank was een groot succes dankzij jullie talrijke opkomst. Met trots melden we dat we een totale opbrengst van 5750 euro hebben behaald!

Samen met de mooie opbrengst die we proberen te realiseren met het schoolfeest op 25 mei willen we graag een speeltoestel aankopen voor op onze kleuterspeelplaats.  Het bedrag van de Restorank zal dus dienen om dit project mee te financieren. 

We bedanken iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van deze dag. 

Flipperland

flipperland

Op vrijdag 1 maart gaan de kleuters van de instap- en eerste kleuterklas naar Flipperland. 
Een dag vol avontuur, ontdekking, klauteren en ravotten. 

We vertrekken om 9u op school (zorg ervoor dat je kind tijdig op school is) en komen
terug aan om 15u15.
Kostprijs: € 20 (toegang, bus, ijsje en 1 sapje)

Meenemen in een rugzakje:
drinkbus met water, fruit of koek, lunchpakket (maaltijden worden die dag geannuleerd) 

Pedagogische studiedag 13 maart

Op woensdag 13 maart hebben onze juffen en meester van De Rank een pedagogische studiedag en gaan ze hospiteren in een andere school van onze Scholengemeenschap. 

Er wordt opvang voorzien door Ferm. Vooraf je kind inschrijven is noodzakelijk.  

Een hart voor Sifoe 'The Gambia'

Tijdens de krokusvakantie was het weer zover. Dit jaar vloog juf Ina voor de 6de keer naar Gambia. En vorige maandag reisden onze 6de klassers even mee. Juf Ina gaf hen een Gambiaans ‘bad’. Ze lazen grondig de reisblog en stelden gerichte vragen aan onze reisleider juf Ina. Iedereen hing aan haar lippen. Ze vertelde over de economie, duurzaamheid, schooltjes, geboorte-emmers, waterputten, cultuur,
medische verzorging, … . Onze Rankers berekenden en telden de gemiddelde snelheid van het vliegtuig, de wisselkoers, de kosten voor een schoolmaaltijd, lonen, … . We kregen mooie (en ook minder mooie) foto’s te zien van hardwerkende, stralende en dankbare mensen. En stilaan werd duidelijk dat juf Ina een intense en warme werkweek achter de rug had. 

Meer reiservaringen (en info) kan je nalezen op onze website http://eenhartvoorsifoe.be . 
Ook bedanken we onze Rankers, ouders en gemeente voor de steun, de hulp, de schoolmaterialen, … die we elk jaar ontvangen. 

Een hart voor Sifoe zijn 7 enthousiaste vrouwen (Ingrid, Karen, Sofie, Annelies, Lieve, juf Griet en juf Ina) die hun hart verloren hebben in Sifoe, een dorpje in Gambia. Doorheen het jaar en tijdens een jaarlijkse werkreis geven ze de lokale bevolking de nodige medische en educatieve ondersteuning zodat ze een aan een betere toekomst kunnen bouwen. 

Bezoek Sancta Maria Aarschot L6

Het zesde leerjaar brengt dinsdag 27 februari 2024 in de namiddag een bezoek aan Sancta Maria Aarschot.  De leerlingen volgen er een workshop met aansluitend een woordje uitleg over hoe het eraan toe gaat in de middelbare school. 

Voor dit schoolbezoek verplaatsen de leerlingen zich met het openbaar vervoer (bus). We vertrekken om 12u waardoor er die dag dus GEEN warme maaltijd voor de leerlingen van het 6de leerjaar zal zijn. IEDEREEN brengt die dag een lunchpakket mee naar school.  De terugkomst is voorzien rond 15u30.

sma

Wist je dat...

… in de week van 4 maart er enkele klassen kikkers en padden gaan overzetten. Meer info volgt nog. 

… vanaf maart de schoolrijpheidspelletje starten voor de derde kleuterklas, samen met het 6de leerjaar.

… de leerlingenraad op vrijdag 1 maart ’s middags doorgaat.

Kalender

Ma 26 februariLesdag
Di 27 februariL6: bezoek Sancta Maria Aarschot 
Wo 28 februariLesdag
Do 29 februariLesdag
Vr 1 maart K2 + K3: Buitenspeeldag
K0 + K1: Flipperland
De Rank Logo

Aarschotsesteenweg 172

3111 Wezemaal

De Rank Wezemaal I Website Creator: Jan Bruyninckx | Behoort tot vzw KODiD | Aarschotsesteenweg 39, 3110 Rotselaar | +32 16 80 87 10 | Ondernemingsnummer: 0464.016.326