krant thee

Weeknieuws 23-22

In dit nummer:

Klimparcours

Onze kinderburgemeester Noor knipte maandag plechtig het lintje door om het prachtige klimparcours in te huldigen. Onze Rankers gaan hier nog veel toffe speelmomenten aan beleven. 
Bedankt aan de Ouderraad om een deel te sponsoren en ook een dikke dankjewel aan alle (groot)ouders, … om al onze acties te steunen! 

parcours
parcours

Lezing in het 3de leerjaar

spookspeurders

Naar aanleiding van de jeugdboekenmaand wordt er door de bibliotheek van Rotselaar een lezing aangeboden aan de leerlingen van het 3de leerjaar.  

Op donderdag 9 maart komt Tine Bergen alles vertellen over haar boeken van de ‘Spookspeurders’, waarin Lode en zijn huisspook Roger allerlei raadsels oplossen.  

We kijken alvast uit naar een spannend en grappig verhaal.  

Schoolrijpheidsspelletjes

Op vrijdag 10, 17, 24 en 31 maart nemen de kinderen van het 6de leerjaar de kleuters van de 3de kleuterklas onder hun hoede. Via coöperatieve werkvormen krijgen de kleuters de kans om hun reken- en taalvaardigheden extra in te oefenen. Het is belangrijk dat de schoolrijpheid van de kleuter spelenderwijs gestimuleerd wordt ter voorbereiding van het 1ste leerjaar. 
Schoolrijpheid is het resultaat van een lang ontwikkelingsproces. Ook als ouder kan je dit stimuleren door veel te spelen met je kind. 

schoolrijpheid

Buitenspeeldag

klein mannetje

Op de eerste dag van de jeugdboekenmaand maakten we er een speciale buitenspeeldag van.  
We zijn eerst gestart met het mooie boek ‘Klein mannetje vindt geluk’ van Max Velthuijs. Nadien vroegen we de kleuters wat geluk voor hen betekende: blij zijn, knuffelen, dansen, zingen, spelen, fietsen, zwemmen, naar de speeltuin gaan, knutselen, lachten, mopjes maken, lekker eten, mooie dingen, cadeautjes geven en krijgen, … . 

Inspiratie genoeg dus om er een fijne voormiddag van te maken. We maakten pakjes (tekeningen met een strikje rond) voor elkaar. We dansten, zongen , zetten de tafels buiten met veel speelgoed, aten cakejes met piepkleine hapjes, grimeerden, masseerden, deden aan yoga en we genoten van de zon en de vogeltjes. 
Dat maakte veel kleuters blij en daar werden de juffen dan weer blij van.  

Het was een superleuke, gezellige, inspiratievolle en zonnige buitenspeeldag. 

Qadir Nadery op bezoek in het 5de en 6de leerjaar

Op woensdag 8 maart krijgt het 5de en 6de leerjaar bezoek de kans om te luisteren naar het verhaal van Qadir Nadery.  We spraken in de les wel eens over mensen op de vlucht. Nu kunnen we luisteren en praten met een vader die 8 jaar geleden samen met zijn vrouw en kinderen op de vlucht ging voor de Taliban in zijn thuisland Afghanistan. Qadir woont al geruime tijd in België. Zijn verhaal is aangrijpend, maar ook hoopvol. Vanuit zijn verhaal werd er een boek geschreven en een gelijknamige theatervoorstelling ‘De knikkers van Qadir’ gemaakt. Vorig jaar eindigde hij hiermee op de 2de plaats voor de Ultimas Publieksprijs. 
Het boek zelf is nog te moeilijk voor de kinderen van de lagere school, maar wel een leestip voor de ouders! Het zal een boeiende en leerrijke ervaring zijn voor onze 5de -en 6de-klassers naar aanleiding van het thema ‘geluk’. Maar wat betekent geluk voor iemand die hals over kop alles moet achterlaten? 

Kostprijs: € 4

qadir

Jeugdboekenmaand

jeugdboekenmaand 23

Naar jaarlijkse gewoonte is de maand maart ‘Jeugdboekenmaand’, met dit jaar als thema ‘GELUK’.  
Geluk voelen we vooral in verbinding met ander mensen. Mensen die elkaar begrijpen en steunen, ook wanneer het even moeilijk(er) gaat. We hoeven namelijk niet elk moment van de dag ‘happy’ te zijn om gelukkig te zijn. Geluk heeft ook te maken met mogen zijn wie je bent en tevreden zijn met wie je bent. 
Boeken kunnen ons helpen met herkenbare verhalen.
In de lagere school starten we met onze jeugdboekenmaand op maandag 6 maart, met een gezamenlijk openingsverhaal ‘Klein mannetje vindt het geluk’ van Max Velthuijs.  Regelmatig zal er de komende weken  met en rond boeken gewerkt worden in de klas.  
De lagere school houdt op vrijdagnamiddag 10 en 24 maart een doorschuif helemaal in het teken van ‘boeken’ en ‘geluk’.

Natuurbeheer

Op vrijdag 17 maart gaan de leerlingen van het 4de leerjaar aan natuurbeheer doen in het natuurgebied ‘ Vorsdonkputten’ te Gelrode. 
Vertrek is voorzien om 8u45 en we zullen om 15u terug op school zijn.  De verplaatsing zal met de fiets gebeuren. Zorg ervoor dat de fiets volledig in orde is en dat helm en fluo niet ontbreken!

In de voormiddag worden de leerlingen gegidst voor de papa van Ida. Nadien genieten we van een picknick (voorzie ook een koekje, fruit en water) en in de namiddag steken we de handen uit de mouwen om aan natuurbeheer te doen o.l.v. een medewerkster van Natuurpunt. 

Voorzie hoge, rubberen LAARZEN, werkhandschoenen (indien je er hebt), warme kledij die vuil mag worden en een regenjas. Neem eventueel reservekledij mee in je rugzak. 

We zoeken nog enkele begeleiders voor onze verplaatsing met de fiets. De begeleiders mogen ook deelnemen aan de wandeling en het werkmoment. Heb je interesse? Stuur dan zeker een mailtje naar de klasjuf. 

natuurbeheer

Inleefdag Gambia

Woensdag 1 maart hielden de Rankers van het 6de leerjaar een inleefdag rond Gambia. Dit naar aanleiding van de avonturen van Juf Ina en juf Griet.

Wist je dat...

wjd

… het 2de leerjaar een circusvoorstelling geeft op vrijdagnamiddag 23 juni. Meer info volgt! 

… de leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar op dinsdag 14 maart naar ‘De grote gelukshow’ gaan,
    gebracht door Pikarnel in de bibliotheek van Rotselaar. De juffen zijn nog op zoek naar chauffeurs om      de kinderen naar de bib te brengen en nadien terug naar school. Neem gerust contact op met de       
    klasjuf voor meer info en indien je wil rijden. 

… de leerlingen van het 4de leerjaar op woensdag 8 maart padden gaan overzetten. De leerlingen
    van het 6de leerjaar brengen een lesje i.v.m. deze actie.

… deze week ook de week van de vrijwilliger is. We willen al onze vrijwilligers superhard
    bedanken voor al hun hulp en steun! 

Kalender

Ma 6 maart Lesdag
Di 7 maartZwemmen 3e kleuterklas. Zwemzak niet vergeten!
Wo 8 maartPoppenkast
L3: paddenoverzet
L5: Qadir Nadery op bezoek 
Do 9 maartZwemmen lagere school. Zwemzak niet vergeten!
L3: Lezing Tine Bergen
Vr 10 maartLesdag
feb-ma-apr 23
De Rank Logo

Aarschotsesteenweg 172

3111 Wezemaal

De Rank Wezemaal I Website Creator: Jan Bruyninckx | Behoort tot vzw KODiD | Aarschotsesteenweg 39, 3110 Rotselaar | +32 16 80 87 10 | Ondernemingsnummer: 0464.016.326