krant thee

Weeknieuws 24-23

In dit nummer:

Jeugdboekenmaand

De jeugdboekenmaand staat dit jaar in het teken van ‘Sport en spel’. Spelen en bewegen is immers goed voor iedereen. En wat is lezen anders dan gymnastiek voor je hoofd en je hart? 

We openden vrijdag met een gezamenlijke ochtendgymnastiek om ons lijf alvast wat los te gooien. Verder is er op vrijdag 15 maart de buitenspeeldag voor onze kleuters, die in het teken van ‘sport en spel’ zal staan. Het 1ste, 2de en 3 de leerjaar gaan op woensdag 20 maart allerlei uitdagingen doen in het thema van de jeugdboekenmaand. En de kinderen van het 4de, 5de en 6de leerjaar beleven 4 activiteiten in een doorschuifsysteem op woensdag 27 maart.

Alles we op school organiseren rond lezen, sport en spel, houden we bij op een fit-o-lezer. Telkens we een activiteit doen, kleuren we een stukje van de tekening. 
De Rankers gaan thuis ondertussen op zoek naar sponsors voor deze fit-o-lezer. Het geld dat we op die manier hopen in te zamelen, gaat naar het Z-project in Madagascar. Daarover lees je verder in deze nieuwsbrief meer. 

In elke klas werd er deze week al hard gewerkt rond de jeugdboekenmaand. Bijv. in 5B werd er een ‘omelet mitraillette’ gekookt n.a.v. het boek: ‘Wiet Waterlanders en de omelet mitraillette’. In het 2de leerjaar hielden ze een boekenestafette, in het 3de leerjaar startte het thema met het voorlezen van een prentenboek voor de 1ste en 2de klassers, …. . 

jeugdboekenmaand 24 sport en spel

Pyjamadag Bednet

Op vrijdag 15 maart vieren Bednet, MNM en Ketnet de negende editie van de Bednet Pyjamadag, de jaarlijkse campagne van Bednet. Die dag roepen we iedereen op om in pyjama, onesie, jogging of andere slaapkledij naar school te komen. Op die manier steken we alle zieke kinderen en jongeren een hart onder de riem en maken we Bednet bekender. 

Dit jaar staat Bednet in het teken van ‘Bednet voor elk kind’. Iedereen heeft een andere thuissituatie, socio-culturele achtergrond of digitale kennis en dat is helemaal oké. We willen dat élk kind die het nodig heeft de weg naar Bednet vindt en er vlot mee aan de slag kan. 

Leerlingenraad

Dankzij de leerlingenraad (verkozen leerlingen van het 4de, 5de en 5de leerjaar) kan elke stem, van elke leerling, gehoord worden. Elke maand komt de leerlingenraad, onder begeleiding van juf Veerle en juf Inge samen om te brainstormen en te overleggen. 

– Ideeën geven om de school nog beter en leuker te maken
– Informatie vragen als er iets op school gebeurt dat onduidelijk is
– Informatie geven: aan de leerlingen vertellen wat de leerlingenraad doet of van plan is
– Helpen bij schoolse activiteiten: restorank, joepiefeest, verkoop van vb. koekjes, … 

Veel succes Emme, Lowie, Eleonora, Ilan, Taim, Emilian, Joy, Skye, Mila, Sep, Gies,
Athur & Lily! 

Flipperland

flipperland

Vorige week vrijdag brachten onze Rankertjes van de instap- en eerste kleuterklas een bezoek aan Flipperland. Op donderdag brachten de kleuters al een bezoekje in het FERM-lokaal om het ballenbad al eens te verkennen.   

Klauteren, spelen, ravotten, kruipen en vooral heel veel plezier maken stonden op het programma in de binnenspeeltuin. 

Het was een hele leuke, avontuurlijke en vermoeiende dag! 

Sociaal project: Akany

Met onze scholengemeenschap VZW Kodid ondersteunen we een sociaal project van Akany. Madagascar behoort vandaag nog altijd tot de 10 armste landen ter wereld. Chronische ondervoeding, analfabetisme en ontzettend hoge kindersterfte zijn er dagelijkse kost. Met uw hulp kunnen we deze gezinnen en hun kinderen een stabiele omgeving en een toekomst bieden. Akany biedt de jongeren gratis kwaliteitsonderwijs aan de armste der armen. 

Op dinsdag 12 maart komt Dominque Gilles het project aan onze leerlingen toelichten. Meer info kan je vinden via  https://www.akany.be/nl/wat-doen-we

Ook onze Rankers zetten zich in voor dit sociaal project. En jullie kun dit vrijblijvend steunen door hun activiteiten tijdens de fit-o-lezer te sponsoren. Elke Ranker kreeg een sponsorkaart mee naar huis.  We sluiten de actie af op maandag 25 maart. Kaarten en cash geld worden ten laatste dan aan de klasleerkracht afgegeven. 

Week van de vrijwilliger

In De Rank hebben we veel hulp van onze vrijwilligers. Lieve en behulpzame mensen die telkens voor onze Rankers klaarstaan.  
– onze Rankers veilig helpen oversteken
– mee gaan zwemmen 
– met kinderen lezen, rekenen, schrijven
– lekkers maken
– klaarzetten en helpen tijdens activiteiten (Restorank, joepiefeest)
– in onze ouderraad zetelen
– fietsbegeleiding 
– begeleiden van fiets- en voetgangersexamen
– hulp tijdens Rock Werchter
– vervoer van leerlingen 

We zijn ongelofelijk blij met al onze vrijwilligers die telkens opnieuw klaarstaan om ons en onze Rankers te helpen.  

Daarom: DANKJEWEL! 

Wist je dat...

… het kleuterkamp voor de 3de kleuterklas gepland staat op 4 en 5 juni 2024.

… de leerlingenraad in mei/juni een koekjesverkoop van Lotus organiseert. In samespraak met de
    leerlingen zal de opbrengst gebruikt worden om de speelplaats van de lagere school te verfraaien.
    Weldra meer info! 

… het 6de leerjaar padden en kikkers zijn gaan overzetten. 

… het op woensdag 13 maart een pedagogische studiedag is en die dag er dus GEEN school is 
    voor de kinderen. 

…  de kinderen van het 2de leerjaar in het kader van de jeugdboekenmaand een lezing van 
     Kim Crabeels bijwoonden. Ze las een verhaal over een flamigo en hout voor en verwees hierbij 
     naar het dagelijkse leven. 

 

Kalender

Ma 11 maartLesdag
Di 12 maartUitleg project Madagascar – Akany
Wo 13 maartPedagogische studiedag
Do 14 maartLesdag
Vr 15 maartKS: Buitenspeeldag
Pyjamadag Bednet
De Rank Logo

Aarschotsesteenweg 172

3111 Wezemaal

De Rank Wezemaal I Website Creator: Jan Bruyninckx | Behoort tot vzw KODiD | Aarschotsesteenweg 39, 3110 Rotselaar | +32 16 80 87 10 | Ondernemingsnummer: 0464.016.326