pasen2

Weeknieuws 24

In dit nummer:

Karla Stoefs

Vorige week vrijdag bracht Karla Stoefs een bezoekje aan het 3de en 4de leerjaar.  De kinderen waren heel enthousiast over haar lezing.  Ze kwam haar nieuwe boek ‘Pinguïnpost’ voorstellen.  

Enkele reacties van onze leerlingen: 
Karla Stoefs heeft leuke boeken, ze schrijft dunne en dikke boeken, Karla maakt ook prentenboeken, ze heeft al boeken van meer dan 200 pagina’s geschreven, elk boek is anders: eng, spannend, verdrietig, grappig, de pinguïns is helemaal zwart en niet wit, Karla is een leuke dame, ze schrijft boeken voor alle leeftijden…… . 

Tuurs papa doet onderzoek in een dierentuin, zodat Tuur een hele dag in de dierentuin kan meehelpen. Hij sluit er vriendschap met dierenverzorger Rob en helpt hem poepscheppen bij de dieren. Maar er zijn problemen in de dierentuin. De directeur klaagt over zijn inkomsten. De geldproblemen zijn zo groot dat er dieren op de zwarte lijst komen. Dat betekent dat als er geen geld komt, ze gedood zullen worden en als voer voor andere dieren zullen dienen. Zo komt de kameel in de gevarenzone. Gelukkig kan Tuur een plan bedenken waardoor er weer meer bezoekers naar de dierentuin komen. 

Dit verhaal combineert emoties en humor op een aantrekkelijke manier. Tuur is eenzaam want zijn mama is overleden en zijn papa heeft weinig tijd voor hem. Gelukkig houdt hij van dieren en is hij dol op zijn klusjes in de dierentuin. Hij zal er dan ook alles aan doen om de directeur te helpen. Daarbij komt dan nog een poetsvrouw die niet echt een poetsvrouw is en een dierenverzorger die met een enkelband rondloopt en naar zijn moeder en zee verlangt. Een belangrijke rol is weggelegd voor een pinguïn die de zee nog eens wil zien voor hij sterft. De combinatie van personages zorgt voor een grappig en toch gevoelig verhaal, vol verrassingen. Vlot en voorzien van sfeervolle illustraties is dit een verhaal waarin vriendschap en solidariteit centraal staan. 

 

pinguinpost

Bewegend leren in 5B

bewegend leren

Onze meester Pieter is een grote fan van bewegend leren. Dat merken we aan zijn lessen die steevast afgesloten worden met een beweegmoment. 
Onderzoek toont aan dat ons brein leerstof beter vasthoudt als het d.m.v. beweging ingeoefend wordt. De leerlingen zijn minder bezig met het “moeten” leren. Ze oefenen al bewegend en spelend de les. Ondertussen krijgen ze wat extra zuurstof en zonnevitaminen. 
Deze week leerden de kinderen kommagetallen delen door kommagetallen a.d.h.v. de delingshalter. Deze les werd door een soort stratego verder ingeoefend. Elke leerling was actief aan de slag en zo lukte het rekenen verdacht goed. 

Koken in de 3de kleuterklas

Eitjes pletten, peterselie knippen, mayonaise mengen, toastjes smeren en nadien smullen van de paashapjes. 

Dankzij de vele eitjes waar onze oma voor zorgde konden we de leerlingen van het 6de leerjaar een schotel toastjes aanbieden. Bedankt 6de klassers en juffen om de kleuters zo goed te begeleiden bij de schoolrijpheisspelletjes. 
Ook een dikke dank u wel voor de oma van Devan voor de lekkere eitjes. Ook Devan zelf mogen we zeker niet vergeten: een pluim voor de goede levering van de dozen eieren.  

eitjes k3

Hopsakee

hopsakee


Vorige week werd de turnzaal omgetoverd tot een heus speel- en turnparadijs voor onze kleuters.  

De kleuters hebben zich helemaal kunnen uitleven en hebben ook erg genoten van de verschillende spelmaterialen. 

Ontdekkingsreizigers

Onze vijfde- en zesdeklassers durven ontdekken en out of the box te denken… Het zijn echte ontdekkingsreizigers. 
Kom alles te weten over Antartica, ontdekkingsreizen, de klimaatopwarming, … . 

Zo creëerden de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar enkele projectjes. 

Op 22 april (voormiddag) neemt Jack Berben het 6de leerjaar mee op ontdekkingsreis en kunnen we alle ingezonden projecten gaan bewonderen.  Op 28 april (namiddag) is het de beurt aan het 5de leerjaar. 
Deze uitstap vindt voor beide klassen plaats in Werchter. Breng die dag je fiets, helm en fluohesje mee naar school.  
Alle kinderen van het 5de en 6de leerjaar krijgen als beloning voor hun harde werk een ticket om samen met het gezin naar de tentoonstelling te gaan kijken. 

Ontdekkingsreis

Wieltjesdag op vrijdag in de lagere school

wieltjes

 

Na de paasvakantie starten we met ‘vrijdag wieltjesdag’. Dat betekent dat kinderen elke vrijdag hun step, skateboard, inline skates of rolschaatsen mogen meebrengen. Tijdens de speeltijd kan er dan naar hartenlust op wieltjes bewogen worden. 

De leerlingen van het 5de en 6de leerjaar mogen hun wieltjes ’s morgens onder het afdak op de axenspeelplaats plaatsen.  

Even Stilstaan bij jezelf-momentje

 

Een momentje van verbondenheid rond het vuur. Ondertussen dachten we na over foutjes die we maakten.
We schreven ze neer op een papiertje om ze nadien te verbranden in het vuur. 
Een goed voornemen schreven we in een bloem die haar blaadjes zachtjes openvouwde op het water. 

vasten

Vrijwilliger in de kijker

anne

 

Kennen jullie deze dame nog? 
Anne draaide 35 jaren lang mee in onze school. Eerst als mama van haar kinderen op onze school, dan als vrijwilligster en nadien als secretaresse.  Ze zorgde voor materiaal, een pleister, de poort , de telefoon, … 

Nu is ze op pensioen. Maar rusten hoort er nog niet bij. Haar 4 kleinkinderen houden haar wakker en jong. Ze is actief bij Kind en Gezin waar ze meewerkt in “de weeg”.  
maar ook in onze school komt ze nog wekelijk op bezoek. Ze gaat mee zwemmen met de oudste kleuters en de kinderen van het 1ste en 2de leerjaar kennen haar als lees-oma. 

“Ik hou van de spontaniteit van de kinderen. Sinds september begeleid ik mee een groepje kinderen uit het 1ste leerjaar en geef ik hen auditieve training. Nu lezen we samen. Ik zie hen echt groeien. De liefde die ik van de kinderen terug krijg is hartverwarmend. ” vertelt ze. 

Als ze toekomt klinkt er steevast “juf Anne” over de speelplaats. We zien je graag juf Anne, wij allemaal. 

Update Rock Werchter festivals

Zoals jullie ondertussen wel vernomen hebben, gaat de voorstelling van Alex Agnew (18 juni) niet door. Of er die dag iets gepland zal worden, weten we op 1 april. Het gros van de info zullen we ook op 1 april ontvangen. 
Alvast bedankt voor de vele mailtjes en inschrijvingen, maar we ontbreken toch nog wat helpende handen. Vandaar deze warme oproep naar jullie, ouders van onze Rankers.  Met deze actie proberen we voor onze kinderen een prachtige speelplaats te voorzien waar ze vele jaren plezier en mooie (speel)tijden kunnen beleven. We kunnen via deze weg een bedrag bijeen krijgen dat een verschil kan maken. Wil je helpen om de speelplaats te upgraden? Dan kan je je inschrijven via deze link

Voor Werchter Boutique op 19 juni 2022, TW Classic op 25 juni 2022 en Extra festivaldag (TBC) op 26 juni 2022 voorzien we 2 shiften: één van 8u tot 17u en een tweede shift van 17u tot het einde. Of we deze gaan opsplitsen in kortere shiften, moeten we nog bekijken, maar meld dit steeds bij de inschrijving, dan proberen we hier zeker rekening mee te houden. 

Voor Rock Werchter (van 30 juni t.e.m. 4 juli) zelf zijn er voorlopig 3 shiften: van 7u tot 15u, van 15u tot 23u en 1 nachtshift van 23u tot 3u ’s nachts. Wie een nachtshift wil doen, moet dus maar een 4-tal uurtjes van dienst zijn. 

De inschrijvingen dienen te gebeuren voor 20 april. Daarna kunnen we beginnen met het opmaken van de planning om aan zoveel mogelijk wensen i.v.m. optredens te voldoen. Voor diegenen die een specifieke dag of artiest willen zien raden we aan om meerdere dagen te helpen, zodat we voorrang kunnen geven voor de gewenste dagen. 

We hopen uiteraard massaal op jullie steun!

 

werchter
qr

Wist je dat...

wjd

… we met onze verkoop van de lotuskoekjes mooie opbrengst van 2200€ bij elkaar gekregen hebben.
    Aan iedereen een dikke dankjewel om onze actie zo goed te steunen.  

… er na de paasvakantie 4 nieuwe vriendjes in de instapklas starten. Welkom Bennet, Finn Leon en Fons! 
    Ook in de 2de kleuterklas start er een nieuw vriendje: Miruna. Alvast welkom!

… de derde kleuterklas op 21 april met de trein naar het Klei-atelier in Mechelen op bezoek gaat. 

… het schoolfeest zal doorgaan op 14 mei 2022. Een “gezellig samenzijn” met spelletjes, 
    randanimatie, een hapje en een drankje. Ouders die graag een handje willen helpen, mogen contact 
    opnemen met de school (bijv. schminken, toezicht houden, tap, … ). 

… onze Rankers een leesbingo mee naar huis krijgen voor tijdens de paasvakantie. 

… de leerlingen van de lagere school vrijdag 1 april hun rapport hebben gekregen.

… de maand maart jeugdboekenmaand was en dat onze Rankers heel flink hebben gelezen. 

Kalender

Ma 18 april VRIJAF – paasmaandag
Di 19 aprilLesdag
Wo 20 aprilBuitenspeeldag kleuterschool. Winter
Do 21 april Zwemmen lagere school. Zwemzak niet vergeten!
Kleitatelier 3de kleuterklas 
Medisch onderzoek 6B
Vr 22 april Op ontdekkingsreis 6A
Wieltjesdag lagere school 
april
De Rank Logo

Aarschotsesteenweg 172

3111 Wezemaal

De Rank Wezemaal I Website Creator: Jan Bruyninckx | Behoort tot vzw KODiD | Aarschotsesteenweg 39, 3110 Rotselaar | +32 16 80 87 10 | Ondernemingsnummer: 0464.016.326