Weeknieuws 25-23

In dit nummer:

Natuurbeheer L4

Op maandag 18 maart gaan de Rankers van het 4de leerjaar aan natuurbeheer doen in het natuurgebied ‘Vorsdonkputten’ te Gelrode. 
In de voormiddag worden we gegidst door de papa van Ida (5B) en in de namiddag steken we de handen uit de mouwen om aan natuurbeheer te doen o.l.v. een medewerker van Natuurpunt. 

Voorzie hoge, rubberen laarzen, werkhandschoenen en kledij die vuil mag worden. Neem eventueel reserverkledij mee. 

De verplaatsing zal met de fiets gebeuren, we vertrekken om 8u50 op school richting Gelrode en zullen tijdig op school terug zijn. 

Voor ’s middags breng je een lunchpakket mee van thuis. Maaltijden worden voor die dag geannuleerd. Voorzie ook voldoende water. 

natuurbeheer

Bezoek Site A - L5

Op vrijdag 22 maart brengt het 5de leerjaar in de voormiddag een bezoek aan Site-A te Aarschot, waar ze interessante workshops mogen volgen rond STEM of Sport, maatschappij en welzijn. ’s Middags keren we terug naar De Rank en eten daar onze boterhammen. In de namiddag wordt er nog geknutseld op school. 

BELANGRIJK: 
We rijden met de trein naar Aarschot. Je komt op vrijdag 22 maart ’s morgens naar het station van Wezemaal. We verzamelen daar om 8u45 aan spoor 2. De trein vertrekt om 9u05!  Van het station in Aarschot stappen we te voet naar Site-A. Je hoeft geen boekentas mee te brengen die dag, enkel een FLUOVEST en RUGZAK met drinkbus, koekje en brooddoos (maaltijden worden geannuleerd). Tijdens de pauze voorziet de middelbare school een gezond tussendoortje voor alle leerlingen. 

Kostprijs voor deze uitstap: € 2.50

Kunstkuur

Juf Katya zorgt, via kunstkuur, samen met de klasleerkrachten voor gevarieerde lessen muziek op school. Om te zingen hebben we onze stem nodig, maar ook lucht. De vierdeklassers gingen met hun eigen adem aan de slag en deden allerlei proefjes. 

Vlaamse toetsen

 

 

 

De Vlaamse toetsen werden centraal opgesteld met als doel de interne kwaliteitszorg van scholen te ondersteunen en de onderwijskwaliteit te versterken. In deze periode worden ze in heel Vlaanderen afgenomen. Voor we de echte toetsen gaan afnemen, werd er maandag al kennisgemaakt. Stap voor stap leerden de kinderen van het 4de leerjaar en hun juffen de werkwijze kennen. 

Wist je dat...

… op vrijdag 22 maart schoolrijpheidspelletjes met K3 en L6 gepland staan.

… de kleuters van K3 op dinsdag 19 maart de laatste keer gaan zwemmen. 

… het 4de leerjaar om 8u30 op donderdag tijdens de zwemweek vertrekken om 8u30. 

… de lente voor de deur staat. 

Kalender

Ma 18 maart L4: Natuurbeheer
Di 19 maart Zwemmen 3e kleuterklas. Zwemzak niet vergeten!
Wo 20 maart L4 – L5: vaccinatie
L6: Oudercontact BaSo-Fiche
L1-L2-L3: crea-voormiddag fit-o-lezer t.v.v. Madagascar
Do 21 maart Zwemmen lagere school. Zwemzak niet vergeten!
Vr 22 maart K3 – L6: schoolrijpheidspelletjes
KS: Poppenkast
L5: Bezoek Site A
De Rank Logo

Aarschotsesteenweg 172

3111 Wezemaal

De Rank Wezemaal I Website Creator: Jan Bruyninckx | Behoort tot vzw KODiD | Aarschotsesteenweg 39, 3110 Rotselaar | +32 16 80 87 10 | Ondernemingsnummer: 0464.016.326