krant eekhoorn

Weeknieuws 26-23

In dit nummer:

Koekjesverkoop Lotus - leerlingenraad

De leerlingenraad organiseert een koekjesverkoop. Bestel een koekenpakket aan € 10 en steun zo de leerlingenraad om hen de speelplaats te helpen verfraaien. 

Inhoud: 2 x mini madeleine, 2 x madeleine chocolat, 2 x mini-frangipane, 2 x dinosaurus mini’s granen,
1 x speculoos 250 gr., 2 x suzy vanillewafels, 2 x mini suzy wafel, 2 x tartélice appel, 2 x speculoospasta, 2 x cake-donut, een kortingsbon van Lotus en één gratis ticket voor Bobbejaanland per aangekocht pakket. 

Bestellen kan tot en met vrijdag 10 mei 2024 via https://forms.gle/GCj9A5qPudUjRw51A  of  via onze website. 
Betalen kan via payconiq op het secretariaat of cash (gepast en in een gesloten enveloppe) voor 10 mei. De koekjespakketten worden in een leuke lotuszak geleverd en zullen meegegeven worden met de leerlingen eind mei.

Welkom in De Rank

Deze week startte Flore in het 6de leerjaar. 
Alvast een warme welkom in De Rank aan Flore en haar ouders! 

Boeken-date

De derdeklassers stelden hun lievelingsboek aan elkaar voor tijdens een boeken-date. Ze vertelden over de auteur, illustrator, boeiende personages en toonden leuke prenten. 
Al deze info maakten sommige leerlingen nieuwsgierig om het boek te gaan lezen. 

Missie geslaagd! 

Fit-o-lezer

In thema van de jeugdboekenmaand ‘Sport en Spel’ deden de Rankers van de onderbouw (1ste, 2de en 3de leerjaar) een fit-o-lezer. Een doorschuif vol toffe lees- en doe activiteiten.

Het was een zonnige en leesrijke voormiddag! 

Volgende week is het aan de bovenbouw (4de, 5de en 6de leerjaar) voor de fit-o-lezer t.v.v Madagascar. Sponsorgeld mag nog steeds binnengebracht worden tot en met maandag 25 maart.

Hopsakee

Op maandag 25 maart 2024 wordt de sportzaal omgetoverd tot een heus turnparadijs voor onze kleuters. De zaal wordt op een leuke en leerrijke manier ingericht zodat de kleuters op een speelse manier worden uitgedaagd. Zo krijgen ze de mogelijkheid om op hun eigen manier de omgeving en het spelmateriaal te ontdekken om zo hun fysieke en psychomotorische vaardigheden te ontwikkelen. 
Kostprijs per leerling: € 1

hopsakee

Kruisweg

Aangezien zondag de Goede Week start, leek het ons een goed idee om hierover meer te weten. Dinsdag kregen onze zesdeklassers deze kans. Juf Jenny nam ons mee naar een 6 meter lange kruisweg in de Sint Martinuskerk en vertelde over Jezus’ lijdensverhaal dat hierop afgebeeld wordt. Heel wat historische feiten kwamen aan bod. Toch zit er in dit verhaal veel meer. Juf Jenny liet ons vooral nadenken bij dit verhaal, nadenken over onszelf, over de vele symbolen in dit verhaal, over delen, over fouten maken (en dat mag), over je ‘kracht’ positief leren gebruiken, over een ‘kruis’ dragen, over helpen, … . 
Een van de boodschappen die we meekregen luidde als volgt: ‘Schitter en glim net zoals deze kruisweg!’

Wist je dat...

… het vrijdag 29 maart rapport is voor de leerlingen van de lagere school. 

… er op maandagnamiddag 25 maart voor de kleuters wordt voorgelezen door de dames van de bib. 

Kalender

Ma 25 maart KS: Hopsakee
Di 26 maart Lesdag
Wo 27 maart L4-L5-L6: Crea-voormiddag t.v.v. Madagascar
Do 28 maart19u30: Ouderraad
Vr 29 maartKS: Buitenspeeldag
De Rank Logo

Aarschotsesteenweg 172

3111 Wezemaal

De Rank Wezemaal I Website Creator: Jan Bruyninckx | Behoort tot vzw KODiD | Aarschotsesteenweg 39, 3110 Rotselaar | +32 16 80 87 10 | Ondernemingsnummer: 0464.016.326