lezen in zon

Weeknieuws 33

In dit nummer:

Lezen is een feest!

Ook in de maand juni willen we de kinderen stimuleren om elke dag 15 minuutjes te lezen. Lezen is zo belangrijk. Wie goed leest en verhalende en informatieve teksten begrijpt, kan kennis opdoen en zich ontwikkelen. Gaat het alleen om kennis? Nee, verhalen en gedichten helpen je kind en tiener ook om zich beter in te leven en om begrip te hebben voor anderen.

Naast een goede leesvaardigheid  helpt lezen ook om het concentratievermogen te trainen. Hierdoor kan je ook andere taken geconcentreerder uitvoeren.

Onderzoek leert dat lezertjes vaak verbanden leggen tussen het gelezen boek en hun eigen situaties. Verhalen kunnen op die manier helpen in de ontwikkeling van hun persoonlijkheid en zelfbewustzijn.

Boeken kunnen ook een middel zijn tegen stress. Als je leest, ben je tegelijkertijd gefocust en ontspannen.

Lezen is dromen met je ogen open!

Leeskalender

Kleuterkamp

kleuterkamp

Elk jaar trekken de kleutertjes van de 3e kleuterklas, om afscheid te nemen van de kleuterschool, op  2 daags kleuterkamp naar de terreinen van de Chiro. Wegens Corona hebben we ook dit jaar voor een alternatief moeten zorgen.

De kleuters vertrekken dinsdag 8 juni in de namiddag op trektocht. Onderweg komen ze heel wat verrassingen tegen. Ze eindigen aan de Chiro waar ze na een avondmaal nog even gezellig rond het  kampvuur gaan zitten om de dag af te sluiten. Om half negen komen de ouders de kinderen op de parking aan de Chiro lokalen ophalen en kunnen ze in hun eigen bedje slapen. Woensdag 9 juni komen de kinderen gewoon naar de school, maar brengen ze hun ontbijt mee om samen met de andere kindjes van de klas gezellig te ontbijten. ’s Middags worden de kinderen gewoon opgehaald.

Boek in de kijker

In 2A hebben ze deze maand een leuk boekje ontdekt: “O, wat mooi is Panama!” van Janosch.

Er waren eens een kleine beer en een kleine tijger. Ze woonden beneden bij de rivier. Ze hadden een gezellig huis, maar ook een boot. Op een dag ziet Kleine Beer een kist voorbij drijven. Daarop staat PANAMA. Mmm, de kist ruikt naar bananen. Kleine Beer verlangt naar de plek waar de heerlijke bananengeur vandaan komt. Samen met zijn beste vriend, Kleine Tijger, trekt hij erop uit. Op reis naar Panama, het land van zijn dromen, waar ze kunnen dansen op hun vriendschap. Maar al gauw ontdekken ze tijdens hun trip dat het land van hun dromen en het paradijs veel dichterbij liggen dan ze dachten! Het is een prentvertelling met waterverftekeningen in kleur.

Juf Famke heeft het boek eerst voorgelezen. Nadien hebben de juf en de leerlingen het verhaal besproken. Vervolgens hebben ze in groepjes een woordspin rond het boek gemaakt. Die hebben ze gebruikt om een elfje te schrijven. Zo zijn vier leuke en originele gedichtjes ontstaan. Geniet ervan!

Boek in de kijker

Verbondenheid. De laatste maand!

Verbondenheid

We beginnen aan de laatste maand van het schooljaar en daarmee ook de laatste kleur van onze regenboog: oranje.

Oranje staat voor dankbaarheid.

Dankbaar voor hetgeen er geweest is. Dankbaar voor al wat we beleefden met elkaar. Dankbaar voor wat we geleerd hebben.

In de klas zal dit thema aan bod komen op alle mogelijke manieren. De laatste week van het schooljaar sluiten we dit jaarthema af op een Rankse coronaveilige manier. Meer info vertellen we u later.

Wandel-beleeftocht

De eerste zonnige lentedag, de leuke opdrachten en de gezellige sfeer maakten van deze dag een super mooie coronaproof Jungle-trektocht.

Bewonder de schitterende foto’s van de berenholen en van alle gekke bekken die er die dag in Wezemaal rondliepen. Bedankt voor de vele foto’s.

Wandel-beleeftocht

Wist je dat...

Wist je dat

… Trui (1A) en Ilan (3A) Deroey  op 11 mei een broertje Obi bij gekregen hebben. Wij wensen de ganse
     familie van harte een dikke proficiat.

… de leerlingen van het 6e leerjaar maandag hun laatste IDP (Interdiocesane proeven) afleggen. 

… we veel info krijgen voor sport -en vakantiekampen. Hieronder vindt u de linken waar u terecht kan
    voor meer uitleg. 

… er voor de lagere school online oudercontacten doorgaan op maandag 21, dinsdag 22
    en/of woensdag 23 juni. Maandag krijgt u een email met alle nodige inschrijvingsmodaliteiten.
    Als u geen mail ontvangen 
hebt mag u ons contacteren: info@derank.be

… er volgende week twee springkastelen op onze school staan, met dank aan de gemeente.
    Alle klassen gaan er om beurten van kunnen genieten.

Kalender

Ma 7 juniIDP 6e leerjaar
Di 8 juniKleutertrektocht 3e kleuterklas
Wo 9 juniOntbijt 3e kleuterklas
Do 10 juniLes
Vr 11 juniLes
juni
De Rank Logo

Aarschotsesteenweg 172

3111 Wezemaal

De Rank Wezemaal I Website Creator: Jan Bruyninckx.