Belgie voetbal

Weeknieuws 34

In dit nummer:

Kleuterkamp

Het kleuterkamp van de 3e kleuterklas was geweldig!!!

Ze vertrokken ’s middags op trektocht met hun rugzakjes en hun mooie zelfgemaakte pet. Onderweg zongen ze liedjes, speelden ze kringspelletjes en kwam de ijskar ‘George uit Schotland’. Aangekomen op de chiroterreinen was het tijd voor het avondmaal. FRIETJES… van de frituur ‘Het Rondpunt’. Bedankt voor de lekkere frietjes en de kippenvingertjes. Na het eten werd het kampvuur aangestoken. Gezellig rond het vuur werd er een verhaaltje verteld, liedjes gezongen en nog wat spelletjes gespeeld. Maar toen was het tijd om naar huis te gaan. s’ Morgens werd er samen ontbeten. Er werd een Pinãta stuk geslagen en het kleuterkamp eindigde met lekkere pannenkoeken. 

Een super leuke beleving om zo het einde van hun kleuterloopbaan te vieren. Bedankt juf Liliane, juf Sofie en Jos.

 

 

Kleuterkamp 2021

Groepswerk in het 4e leerjaar

tornado

Groepswerk is een belangrijk onderdeel in de klas.  In het ene geval verwerven de kinderen kennis door samen aan iets te werken en in het andere geval is leren samenwerken ook belangrijk. Dat bewezen ze in het 4e leerjaar. Een groepswerk met spreekbeurt over natuurverschijnselen was een hele uitdaging, maar met mooie ontwerpen en verslagen als resultaat. Vulkanen, gletsjers, ijsbergen, aardbevingen, geisers en tornado’s hebben geen geheimen meer voor de leerlingen van 4A en 4B.

Sportdag met een springkasteel.

De ganse week hebben onze kinderen, van de jongste kleutertjes tot de leerlingen van het 6e leerjaar, kunnen genieten van een springkasteel.  We kregen ze van de gemeente omdat we  dit jaar weer geen sportdag mochten organiseren. Mooi weer en een uur springen en klauteren, de kinderen hebben ervan genoten. 

Bedankt gemeente Rotselaar!

 

Springkasteel

Home sweet home!

Welkom

Na 25 jaar neemt juf Diane, eind juni, afscheid  van het Rankje. Ze komt weer naar het hoofdgebouw waar ze 34 jaar geleden begon. Ze krijgt een nieuw klasje die ze in de vakantie mooi zal inrichten zodat de eerste klassers er zich onmiddellijk thuis zullen voelen. Voor veel zaken gemakkelijker en veiliger, maar de geborgenheid van het Rankje gaat ze toch missen. In het Rankje blijft Ferm verder naschoolse opvang organiseren. 

Welkom terug juf Diane.

 

Wist je dat...

Wist je dat

… we vanaf zaterdag allemaal gaan supporteren voor onze Rode Duivels.

… we zondag de papa’s in de bloemetjes zetten. Gelukkige feestdag papa’s.
    ‘Iedereen kan vader worden maar om papa te zijn moet je heel bijzonder zijn.’

… de A-klassen: 1A, 2A, 3A, 4A, 5A en 6A, donderdag gaan zwemmen. Vergeet de zwemzakken niet.

… de proclamatie van het 6e leerjaar corona-proof doorgaat voor beide klassen op dinsdag 29 juni van
    18u30 tot 19u30. Verdere informatie volgt.

… er in ons gras soms teken zitten. Willen jullie daarom de kinderen regelmatig nakijken op tekenbeten?

 

Kalender

Ma 14 juni Les
Di 15 juni

Les

Wo 16 juni  Les
Do 17 juni Zwemmen A-klassen van de lagere school.
Zwemzak niet vergeten!
Vr 18 juni Les
juni
De Rank Logo

Aarschotsesteenweg 172

3111 Wezemaal

De Rank Wezemaal I Website Creator: Jan Bruyninckx | Behoort tot vzw KODiD | Aarschotsesteenweg 39, 3110 Rotselaar | +32 16 80 87 10 | Ondernemingsnummer: 0464.016.326