Weeknieuws 4-22

In dit nummer:

Strapdag

Vorige week vrijdag deden onze Ranker(tje)s mee aan de strapdag. Het was een succes en alle kinderen hebben hun kunnen uitleven op het fietsparcours.  

 

strapdag

Een hart voor Sifoe

Juf Griet en juf Ina (6de leerjaar) zijn voor hun project ‘Een hart voor Sifoe’ in Gambia op zoek naar volgende materialen:
– tetradoeken
– kaphanddoeken voor baby’s
– body’s voor baby’s (t.e.m. maat 62)

Ze gaan dit gebruiken om baby-emmers te vullen. Deze emmers zullen aan de plaatselijke bevolking cadeau gedaan worden wanneer zijn in de medische post komen bevallen. 

Ook mag er nog altijd educatief materiaal/speelgoed binnengebracht worden. We denken bijvoorbeeld aan lege schriftjes, puzzels, kleurpotloden, grijze potloden, houten speelgoed, houten puzzels, … . 

Heb je van bovenstaande materialen nog iets liggen dat je niet meer gebruikt? 
Dan mag je ze aan juf Ina of juf Griet bezorgen voor 15 oktober. 

Wie meer informatie over het project wenst, kan een kijkje nemen op de website https://eenhartvoorsifoe.be/nl/

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Meanderloop vrijdag 30 september

Op vrijdag 30 september nemen onze Rankers van de lagere school deel aan de Meanderloop in het domein ‘Ter Heide’, dat georganiseerd wordt door de gemeente voor alle Rotselaarse scholen. 

De Meanderloop is een belevingsloop waarbij elke leerling gedurende 1 uur (van 10u15 tot 11u15) zoveel mogelijk stempels probeert te verzamelen. Het is geen (loop)wedstrijd, dus iedere leerling probeert zijn/haar stempelkaart op een eigen tempo aan te vullen. Die dag dragen alle kinderen degelijke loopschoenen en sportieve kledij.  

De leerlingen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar gaan met de bus. De leerlingen van het 4de, 5de en 6de leerjaar gaan met de fiets. Zorg ervoor dat de FIETS VOLLEDIG in ORDE is. Vergeet zeker het FLUOHESJE en FIETSHELM niet!

(Groot)ouders zijn uiteraard welkom om te komen supporteren voor onze Rankers in het domein ‘Ter Heide’.  Zie brief in bijlage voor meer info. 

meanderloop

Startviering maandag 26 september

lichtpuntjes

Op maandag 26 september gaan we met onze Ranker(tje)s van 9u tot 10u naar de Sint Martinuskerk voor onze startviering. Ons thema is ‘Lichtpuntjes’.  

Elke leerling van de lagere school neemt een kleuter bij de hand en stapt met hem/haar tot aan de kerk. Ze mogen de ganse viering bij elkaar zitten.  

De kinderen krijgen het verhaal ‘Wachten op de matroos’ te zien en te horen, we gaan dit samen in de kerk vieren, zingen en dansen.  We maken er een mooie viering van.  

Alle kinderen mogen een ‘lichtje’ (vb.: zaklamp, theelichtje op batterijen, …) meenemen. Vermeld zeker de naam van je kind op het ‘lichtje’.  

Feest voor Varken in de derde kleuterklas

De kleuters van de 3de kleuterklas maakten heerlijke appeltoastjes. 
Samen koken, smullen en genieten in de klas. Het was heel leuk en vooral heel erg lekker.  Er was nog een kleine portie over om mee naar huis te nemen zodat er ook  samen met mama en papa thuis gevierd kon worden. 

varken

Ouderraad

ouderraad (2)

Ook dit schooljaar zet de ouderraad zich weer in voor onze school en dus voor onze kinderen! 
Toffe activiteiten organiseren (zoals het oudercafé, de kinderfuif, … ), geld in het laatje brengen (voor bijvoorbeeld verfraaiing van de speelplaats), creëren van verbinding tussen ouders onderling en tussen de ouders en de school. 

Zoals altijd zijn we op zoek naar nieuwe leden.  Wil je ons team versterken, mee vergaderen en brainstormen of help je liever een handje tijdens de activiteiten zelf? Iedereen is welkom, we kunnen alle hulp gebruiken.  Heb je interesse? Spreek ons aan op de speelplaats, stuur een mailtje naar ouderraad.derank.wezemaal@gmail.com of kom naar de eerste vergadering op donderdag  6 oktober om 20u op school.  Graag tot dan! 

Wist je dat...

wjd

… het maandag 3 oktober een facultatieve verlofdag is en er dus GEEN school is. 

… het medisch onderzoek voor het 1ste leerjaar gepland staat op woensdag 5 oktober.

… het op vrijdag 28 oktober grootoudersfeest is. Meer info volgt later. 

… de kinderen op boerderij- en zeeklassen een fantastische tijd hebben gehad.  
    Ben je benieuwd naar hun avonturen?  Kijk dan zeker op de facebookpagina van onze school: VBS De  
    Rank Wezemaal. 

Kalender

Ma 26 september Startviering van  9u tot 10u in Sint Martinus kerk
Di 27 september Lesdag
Wo 28 september Buitenspeeldag kleuters. Regenkledij voorzien.
Do 29 september  Lesdag
Vr 30 september  Meanderloop (lagere school)
september 22
De Rank Logo

Aarschotsesteenweg 172

3111 Wezemaal

De Rank Wezemaal I Website Creator: Jan Bruyninckx | Behoort tot vzw KODiD | Aarschotsesteenweg 39, 3110 Rotselaar | +32 16 80 87 10 | Ondernemingsnummer: 0464.016.326