krantboom

Weeknieuws 7-22

In dit nummer:

Schoolfotograaf

Op vrijdag 21 oktober komt de schoolfotograaf naar school. 
Nadien ontvangt u via uw zoon of dochter een formulier met informatie om de foto’s (vrijblijvend) online bij de fotograaf te bestellen.  Nadat de bestelperiode is afgelopen, worden de foto’s op school bezorgd en krijgt u ze mee via de boekentas van uw zoon of dochter. 

 

fotograaf

Wijzerwerk 6de leerjaar

wijzerwerk

Als leerkracht van het zesde leerjaar besteden we graag aandacht aan leren leren en wat onze leerlingen kunnen doen als ze vastzitten in hun ‘leerkuil’. We zochten naar een manier om een klasgroep zo aan te pakken dat alle leerlingen de juiste uitdagingen en de juiste kansen kregen. 

En zo kwamen we uit op het ‘wijzerwerk’. Een werkcontract dat over drie dagen loopt. Klasoverschrijdend met flexibele werkplekken. Dit jaar werken we in de ruimtes van Ferm.  
Vorige week zijn we gestart met onze zesdeklassers aan het wijzerwerk.  De focus ligt niet alleen op vlak van ‘kennis’. Andere zaken die geprikkeld en uitgedaagd worden zijn: motivatie, welbevinden, time-management, planning/prioritering, doelgericht gedrag, zelfmonitoring en zelfevaluatie… .  
Niet voor alle kinderen is zo flexibel werken een goed idee. De structuur is minder zichtbaar en dat kan lastig zijn. Deze kinderen krijgen van ons wat extra begeleiding en eventueel een vaste werkplek. 

Ook voor ons blijft het elke keer een zoektocht. Toch blijft het enorm boeiend om de kinderen te zien groeien, met vallen opstaan, met willen en nog niet kunnen, … . Wij kijken al uit naar ons volgend wijzerwerk van 19 oktober. En de kinderen?  Die vonden het vorige week al een boeiende en leerrijke ervaring en vroegen of we dit niet elke week kunnen doen.  

Beroepenhuis

Tijdens de gezinsdagen krijgen ouders en hun tieners de kans om talenten en beroepen te ontdekken.  

Meer informatie kan je vinden via https://www.beroepenhuis.be/gezinsdagen
Je kan het beroepenhuis in Gent bezoeken na reservatie.

beroepenhuis

Grootouderfeest kleuterschool

grootouders

Het grootouderfeest van onze kleuterschool komt dichterbij…. Op vrijdag 28 oktober zullen de grootouders samen met hun kleinkind(eren) feest vieren. 

We zijn nog op zoek naar enkele extra handen om op woensdagmiddag het podium mee op te zetten.  Wie hierbij kan helpen, kan contact nemen met juf Inge: inge.storms@derank.be.

Ook willen we de grootouders verwennen met iets lekkers. Hiervoor zijn we nog zoek naar mensen die cake, wafels, taart, … willen maken. Wil je graag iets bakken? Neem dan zo snel mogelijk contact op met juf Inge voor meer informatie.  

Wist je dat...

wjd

… het woensdag 26 oktober een pedagogische studiedag is. 

… je de avonturen van onze vierdeklassers op bosklassen via onze facebookpagina VBS De Rank
    Wezemaal kan volgen.  

… er op vrijdag 28 oktober GEEN maaltijden zijn. Alle kinderen brengen die dag hun lunchpakket mee
    naar school. 

… je je kind best voorziet van een extra trui.  We zetten de verwarming wat lager dan gewoonlijk. 

Kalender

Ma 17 oktoberLesdag
Di 18 oktoberWenmoment instapklas (9u tot 9u30)
Wo 19 oktoberPoppenkast (kleuterschool)
Do 20 oktoberZwemmen lagere school (zwemzak niet vergeten)
Vr 21 oktoberSchoolfotograaf
oktober 22
De Rank Logo

Aarschotsesteenweg 172

3111 Wezemaal

De Rank Wezemaal I Website Creator: Jan Bruyninckx | Behoort tot vzw KODiD | Aarschotsesteenweg 39, 3110 Rotselaar | +32 16 80 87 10 | Ondernemingsnummer: 0464.016.326