krant lezen

Weeknieuws 9

In dit nummer:

Denk aan uw veiligheid!

Ook in deze donkere periode moedigen we ouders en leerlingen aan om zoveel mogelijk met de fiets of te voet naar school te komen. Actief verplaatsen is gezond, milieuvriendelijk, beter voor het klimaat en het draagt bij tot een veiligere schoolomgeving. 
Daarnaast gaat er aandacht naar VEILIGHEID,  ZICHTBAARHEID en FLUOMATERIAAL. Zorg ervoor dat je fietsverlichting werkt, een fietshelm op hebt en fluo draagt.  

In bijlage kan je meer info vinden omtrent onze actie(s) op school, die lopen van de herfstvakantie tot aan de krokusvakantie. 

fluo

In de kijker

auxilia
auxilia

In De Rank maken we samen school en zorgen we samen voor de kinderen. 
Niet enkel leerkrachten ondersteunen onze Rankers, ook vrijwilligers zoals Christiane en Ann van Auxilia steken een handje toe.  

Christiane komt al verschillende jaren op onze school. Enerzijds om haar kleinkinderen te brengen of te halen, anderzijds om andere kinderen individueel te begeleiden. Ze werkt in het boekenbos samen met onze grootste nRankers rond woordenschatonderwijs en extra inoefening.  

Christiane heeft 4 kinderen en werkte vroeger op de luchthaven. Het liefst gaat ze met de leerlingen van de lagere school aan de slag. Ze reist zelfs tot in Guatemala om kinderen te helpen. Daar kwam ze terecht als vrijwilliger bij (Het Vrij Mayakind van nu).
Weetje: Christiane kan weven. Zou ze dat daar geleerd hebben? 

Ann is voor onze kleinste Rankers in de weer. Zij komt spelen, werken en vertellen voor de kleuters en de kinderen van het 1ste leerjaar. Je kan haar vinden in de kleuterschool of in een lokaal in de buurt van het 1ste leerjaar. Met behulp van Playmobil-mannetjes, verhaaltjes en prentenboeken helpt ze de kinderen om onze Nederlandse taal en specifieke rekentaal nog beter onder de knie te krijgen.  
Ann is naast verpleegster ook mama van 2 zonen. Ze houdt van lezen, naaien en wandelen. Sinds een jaar heeft ze een hond Toby. Die vraagt lekker veel aandacht van zijn baasje. 

Dank jullie wel dames voor jullie geduld, lieve glimlach en wekelijkse bezoekjes.

Pompoensoep

 

 

De kinderen van de 3de kleuterklas, 1ste en 3de leerjaar genoten na hun griezelactiviteiten van hun zelfgemaakte lekkere spinnenpompoensoep. 

Bedankt vake en mama van Vinze en Quinte voor de goede hulp!

soep

Wist je dat...

Wist je dat

… wij binnenkort starten met onze nieuwjaarsbrieven. U kan het bestelformulier vinden in de boekentas
    van uw kind. Bestellen kan tot 19 november.

… het digitaal oudercontact van de lagere school gepland is op 16 en 17 november. Vergeet zeker niet
    op tijd aan te melden zodat u het oudercontact van uw kind niet mist.

… de KOALA-test  volgende week wordt afgenomen in de 3de kleuterklas.  

Kalender

Ma 15 november Lesdag
Di 16 november  Lesdag 
Oudercontact lagere school
Wo 17 november Buitenspeeldag kleuters. Regenkledij voorzien.
Oudercontact lagere school
Do 18 november Zwemmen lagere school. Zwemzak niet vergeten!
Vr 19 november  Lesdag 
kalender
De Rank Logo

Aarschotsesteenweg 172

3111 Wezemaal

De Rank Wezemaal I Website Creator: Jan Bruyninckx | Behoort tot vzw KODiD | Aarschotsesteenweg 39, 3110 Rotselaar | +32 16 80 87 10 | Ondernemingsnummer: 0464.016.326